Arkad släpper biografi om Lars von Trier

I år är det premiär på Lars von Triers nya film Nymphomaniac med Charlotte Gainsbourg och Stellan Skarsgård i huvudrollerna. Lagom till premiären släpper Arkad den fantastiska biografin Geniet. Lars von Triers liv, filmer och fobier av Nils Thorsen.

Boken berättar historien om den unge Lars Trier, som på filmskolan tog sig namnet »von Trier« för att reta upp de vänstersinnade lärarna. Från de tidiga experiment-filmerna utvecklade han så småningom de berömda Dogma-reglerna; därefter fick hans filmer allt större genomslag och Hollywoodstjärnorna står fortfarande i kö för att få jobba med honom.

Nils Thorsen följde Lars von Trier i två års tid och har skrivit det ultimata porträttet om en av vår tids största filmskapare. Den svenska utgåvan är utökad med två uppdaterade och nyskrivna slutkapitel. Förord av filmnestorn Nils Petter Sundgren.

Läs mer om boken Geniet genom att klicka på omslaget ovan.

Läs mer om filmen Nymphomaniac här.

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar