Biografin Geniet om Lars von Trier finns ute nu!

 

 

 

 

 

 

 

Den tyste Lars von Trier, försedd med munkavle. Han ger fortfarande inga intervjuer, inga kommentarer. Det bästa sättet att få veta vad som rör sig i regissörens huvud är att läsa boken Geniet av Nils Thorsen, utgiven på Arkad Förlag!

~ ”De gånger jag träffat Lars von Trier under intervjuer har jag slagits av två saker: att han verkat så generad och samtidigt varit så öppenhjärtig. Blyg och ogarderad på samma gång. Det känns igen i Politiken-journalisten Nils Thorsens genomarbetade bok Geniet Lars von Triers liv, filmer och fobier, där han intervjuat regissören och de centrala personerna i dennes liv under ett års tid”, skriver Jeanette Gentele i Svenska Dagbladet.

~ ”Att läsa Nils Thorsens bok är att bli bjuden på en Lars von Trier-show. […] Thorsens grepp fungerar bra eftersom det skapar en tidsmässig framåtrörelse – vi följer journalistens enträgna försök att komma von Trier in på skinnet”, skriver Philip Teir i Hufvudstadsbladet.

~ ”Boken är närmast strukturerad som en film, en roadmovie. Lars von Trier talar oftast, Nils Thorsen lyssnar och ställer frågor men ibland citerar han från andra böcker, eller berättar om egna erfarenheter. En minst sagt rörlig bok, aber rolig och intressant”, skriver Guido Zeccola i Tidningen Kulturen.

~ ”En mycket läsvärd bok som kommer Lars von Trier närmare än jag trodde var möjligt. […] Nils Thorsen gör Lars von Trier rättvisa – går förbi och under det som är myt och rykten, sladder och yta. Ser människan Lars von Trier i verkligheten och i filmerna”, skriver Monika Tunbäck-Hanson i Göteborgs-Posten.

~ ”Genom att systematiskt bearbeta Triers femtiosju levnadsår lyckas Thorsen skildra en människa som blir begriplig och flerdimensionell”, skriver Jack Hildén i Aftonbladet.

~ ”Geniet är som bäst när Triers tekniska kunnande förklaras, hur han skriver manus, sätter upp Dogmaregler, skapar sina kvinnoroller […] Allt det som ger Lars von Triers filmer liv, finns i de detaljerna,” skriver Hynek Pallas i Expressen.

 

Zentropa har släppt mer info om den kommande filmen Nymphomaniac, som har premiär i december. Och här är den officiella hemsidan Nymphomaniacthemoviecom!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar