Hjälten med tusen ansikten på Vattumannen 7 november

Joseph Campbells klassiska studie Hjälten med tusen ansikten är en av 1900-talets viktigaste böcker och Campbells mest inflytelserika verk. Den tog myterna ut ur arkiven och placerade dem mitt i den moderna människans sökande efter sin identitet. I sin bok skildrar Campbell den mytologiske hjältens äventyrliga resa och frilägger det standardmönster som återfinns i myter från alla tider och kulturer.
Sin kanske största betydelse har boken haft för en hel generation författare, poeter, konstnärer, kompositörer och filmregissörer som uttryckt sin stora beundran för dess inspirerande kreativa kraft

Översättaren och förläggaren Björn Wahlberg berättar om Joseph Campbells liv och verk i allmänhet och om Hjälten med tusen ansikten i synnerhet. Ingen föranmälan behövs. Fritt inträde. Varmt välkomna!

Tid: måndag 7 november kl. 18.00–19.00
Plats: Vattumannen bokhandel, Drottninggatan 83, Stockholm

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar