Mamma sa

Äntligen utkommer Hal Sirowitz underfundiga diktsamling Mamma sa för första gången på svenska. Finns ute nu i alla välsorterade bokhandlar och i nätbokhandeln.

Med svart humor och sinne för det absurda skriver Hal Sirowitz om sin uppväxt i en judisk familj i New York. Den självklara huvudpersonen är förstås hans mamma som aldrig försitter ett tillfälle att ge sin son goda råd och moderliga förmaningar – i allt från vikten av att ha rena underkläder till att tro på Gud; för att inte tala om vad som kan hända om man sticker ut en arm genom bilfönstret eller badar när det regnar. Och hon är alltid lika noga med att påpeka hur mycket hon offrat för hans skull och hur ofta han gjort henne besviken.

Hal Sirowitz’ diktsamling Mamma sa kretsar kring familj och relationer, som beskrivs med samma amerikansk-judiska neurotiska humor som i Woody Allens filmer.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar